Træer må lade livet

Se godt på ovenstående billede. Vores smukke træer på vestsiden af vores skolebygning lader nemlig snart livet. I det nye byggeri er der ikke gjort plads til, at træerne kan forblive og vokse sig flotte, store og smukke - snøft, snøft, Der skal nemlig være - sjovt nok - en natursti, som skal gå fra Smyrnavej og frem til den nye skolebygning. Vi er sikre på, at stien bliver superflot - ærgerligt er det bare, at vores smukke træer må fældes.

Mindfullness

I 1.x arbejder de med afstresningsøvelser. En af øvelserne er mindfullnes, hvor eleverne hver eneste dag kl. 11.00, ligger sig på gulvet med lukkede øjne. Eleverne får fortalt en historie, som oftest  ledsaget af musik til formålet, og de forsvinder ind i en helt anden verden. Efter øvelsen fortæller eleverne,"hvor de har været henne", og af og til, tegner de "deres rejse". De er blevet rigtige gode til det i 1. x - faktisk så gode, at de nu selv efterspørger øvelsen, hvis den en sjælden gang springes over.

Den perfekte cyklist

I tirsdags blev der cyklet til den helst store guldmedalje blandt skolens store elever. Mange deltog i cyklistprøven, hvor det selvfølgelig gælder om, at være den helt perfelte cyklist. Cyklen skal selvfølgelig være toptrimmet og fuld lovlig, inden man begiver sig ud i trafikken, og selvfølgelig skal eleven være iført lovlig cykehjelm. Hver eneste elev fik dog også sin cykel (og sit hoved) grundigt efterset af politiets udsendte medarbejder, inden eleven blev sendt ud i trafikken. Politiet havde snedigt nok anbragt observanter langs den rute, eleverne skulle køre, så man var sikker på, at alt foregik efter færdselsreglerne og så vidt vides, kørte langt de fleste elever pænt. Der var kun ën enkelt elev, der kørte over for rødt.

Elevmedbestemmelse ifbm områdefornyelsen

Elevrådet var blevet inviteret til, at deltage i planlægningen af områdefornyelsen i Sundby.
Eleverne medbragte idéer fra klasserne. De arbejdede i workshops med elever fra de andre skoler i 4-skole samarbejdet. Repræsentanterne fra Københavns kommune, var imponerede over de forslag som eleverne fremlagde. De nærmest lovede, at et eller flere forslag fra Sundbyøster skole vil blive realiseret i fremtiden. Det lover godt.. Kontaktlærerne er stolte!

SUØ skole har fået ny leder

Kære Christina!

Velkommen til Sundbyøster Skole. Vi har længe ventet på dig - og nu er du her endelig. Vi håber, du kommer til at finde dig rigtigt godt tilpas her på vores dejlige gamle skole med alle de dejlige børn.

Dagen i dag var en festdag på Sundbyøster Skole. Vi fejrede nemlig hele to ting i dag - nemlig skolens 104 års fødselsdag og  indsættelse af vores nye Skoleleder - Christina. Alle elever samledes i storegård kl. 9.50, hvor vores souschef Line og skolens elevråd, bød vores nye skoleleder velkommen.Skolens veloplagte kor optrådte med 2 sange  - ved maestro Lorenzo ved tangenterne - både med og uden solister. Tilsidst sluttede vi allesammen af med at synge fødselsdagssang for skolen, som efterfølgende blev "skyllet ned" med en dejlig kold is. Jo - det var en rigtig festlig dag i dag, og som altid, når skolen har fødselsdag, så skinnede solen fra en skyfri himmel.

Se billeder fra dagen herunder......

Indlejret objekt

Skolebal for fuld udrykning

"Det er bare det sygeste skolebal, jeg har været med til nogensinde" - Sådan lød det fra en af de mange hundrede elever, der var til det årlige og traditionsrige skolebal.  Da festen var skudt godt i gang af vore to trofaste DJ´s - DJ Benja og DJ Pat - (to tidligere elever på skolen), lød brandalarmen. Alle elever måtte straks forlade festsalen og bevæge sig ud i skolegården for at vente på brandvæsenet, som allerede efter bare 10 min, ankom i deres store røgdykkervogn. Ud af vognen steg to røgdykkere i fuld ornat, og inspicerede skolen, for at finde arnestedet. Vi måtte dog forklare de gæve brandfolk, at det blot var den røgmaskine, de to DJs havde medbragt, der var skyld i, at røgalarmen gik. Efter 25 min. og en grundig udluftning af festsalen, kunne skoleballet så igen tage fat. Der blev festet igennem resten af aftenen for fuld musik og elevoptræden, som vi aldrig har set det før bl. a. med LIVE optræden af Edith, Selma, Pelle og Veronika fra 1. årgang. LIVE - forstået på den måde, at musikken blev spillet på rigtige instrumenter og ikke blot var til karaoke musik. Jo man kan sige, at det var et helt specielt skolebal i mange henseender. Tak til alle, der var med til at gøre festen rigtig fornøjelig og hyggelig, og det er lgeledes dejlig at se, at alle vores elever finder de allerflotteste klæder frem fra deres garderobe til dette årets store brag af en fest. Vi ses igen i 2018 til en endnu vildere fest.

Løber du på hjul i skole?

....så har du nu  - langt om længe - fået mulighed for at parkere dit løbehjul inde i skolegården. Vores tekniske medarbejdere har været rigtigt kreative, og fundet nogle europaller frem fra gemmerne, og de  passer perfekt som løbehjulsstativer. Hvis du vil sikre dit løbehjul, skal du dog selv medbringe en lås...... 

Ej blot til lyst

I billedkunst har 3. og 4. årgang i den seneste tid arbejdet med at fremstille dukketeatre. Hver elev har med stor flid og dygtighed arbejdet med at få sit helt egen personlige udtryk i teatrets udformning, indretning og farvevalg. Teatrene er fremstillet i karton og papir. Kom og nyd udstillingen på biblioteket.

Flot forårskoncert

Skolens kor leverede en flot koncert i onsdags, da koret afholdt deres efterhånden traditionsrige forårskoncert i en fyldt Filips Kirke på Kastrupvej. De fremmødte fik sig en rigtig dejlig musikalsk oplevelse, og koret blev ført sikker igennem de mange smukke sange af vores helt egen maestro Marco Lorenzo.

3. klasserne leverede flot forestilling

3. klasserne har netop afsluttet deres store flotte teaterforestilling om ALBERT. Albert er en temmelig uartig dreng, men til gengæld er han sjov. Han finder på de værste ting, han graver en tøsefælde, han driller en lommetyv, han afslører den oversavede dame og sender et par banditter til vejs i en luftballon. Scenografien var helt i top med nogle af de flotteste kulisser, vi endnu har set på skolen, og ligeledes var skuespillerne godt castet. Publikum fik sig et pusterum fra den ellers normalt travle skolehverdag, og gik tilbage til klasserne  - ikke bare én time senere, men også en oplevelse rigere.

Sikken et kaos

Nu er der endelig kommet styr på løbehjulsproblematikken. Nu er der opstillet løbehjulsstativer i gården, så vi slipper for dette løbehjulskaos (se billedet til venstre)

Nye mæglere

13 friske og fantastiske nye mæglere er blevet uddannet. Et nyt hold mæglere fra 5.årgang er klar til at mægle skolens elever, hvis og når eleverne har konflikter med hinanden indbyrdes. Mæglerne glæder sig til at komme i gang og er startet i denne uge.
Ta' godt imod dem - og brug dem:-)


Mange hilsner fra Ulla og Karina

Wauu for en bygning

Skolens personale var  på rundvisning i den nye skolebygning i onsdags, og den er bare superflot. Bygningen bliver taget i brug i det nye skoleår, og det glæder vi os naturligvis til. Skolens tilknyttede fritidshjem bliver samlet under et og samme tag i den nye bygning,  hvilket derfor gør det meget lettere for vores elever, at gå fra skole til frit. Skolen er supermoderne indrettet med elevator og det sidste nye udstyr indenfor elektroniske tavler mm. Skolen er en A+ bygning, hvad energi angå,r og hele bygningen er også isoleret mod støj - både indenfra kommende og udefra kommende. Gulvene er lyddæmpede med en speciel linoleumsbelægning, og ligeså er lofter og vinduer lyddæmpet i de sidste nye materialer. Skiltene på skolen er lavet tro mod de gamle sporvogsskilte (hvis nogle kan huske dem?), da skolen jo er bygget på den gamle Sundby Remises areal, hvor sporvognene havde endestation helt frem til 1972. Der er en dejlig tumlesal, hvor eleverne kan udfolde sig frit,  og der er store klasseværelser på 66 m2, så eleverne ikke skal sidde på skødet af hinanden. Udendørsarealerne er så småt også ved at tage form, og de bliver superattraktive for eleverne Vi kan snart ikke vente mere på at indtage den nye bygning - den er bare så "hot".