Sikken en julegave

Prøv lige at se dette billede. Vores nye skole er ved at tage form - sådan rigtigt for alvor. Om ikke så længe, så begynder selve indretningen af skolen  - borde, stoler, digitale tavler og meget, meget mere. Vi kan næsten ikke vente med at tage den nye bygning i brug. Sikken en julegave......

En grå og kedelig kolos...

Og så se lige dette billede. Sådan så vores "nye" skole ud for bare 6. mdr siden. En kedelig og grå kolos. Men nu er bygningen ved at tage form og blive til en smuk svane, som ved denne tid til næste år, summer af liv og undervisning. Indskolingen flytter ind i bygningen august 2017

Besøg af Danske Skoleelever

Elevrådet har i dag haft besøg af Danske Skoleelever til en dag om det succesfulde elevråd - værdier - arbejdsgange og rettigheder. De har lært hvordan man planlægger aktiviteter og arrangementer og hvad man kan gøre for at elevrådet er mere synligt. Elevrødderne var utrolig engagerede og lyttede og lærte også at det kræver lidt at planlægge ting. Det tegner godt for det fremtidige arbejde

Pas på de blinde vinkler

 

"Hvad er en blind vinkel. Er det noget, man ikke kan se"?, var der en elev, der spurgte.  "Tja - det kan man vist godt sige", svarede lastbilchaufføren.  Indskolingen har i disse dage besøg af en kæmpe af en lastbil på 18 m. Eleverne lærer om de såkaldte "blinde vinkler" altså de vinkler, som lastbilchaufføren IKKE kan se fra sin ellers veludstyrede lastbil med alt muligt moderne overvågningsgrej. Eleverne blev opstillet i små cirkler rundt om lastbilen, og så fik de på tur lov til at sidde oppe i det store førerhus, hvorfra de skulle se, om de kunne få øje på deres klasekammerater nede på gaden rundt om lastbilen. De fleste kunne de få øje på, men der var så sandelig også nogle af dem, der var placeret i de blinde vinkler - med vilje selvfølgelig. Så næste gang du er ude i trafikken, så husk at holde øje med disse gigantiske trafikmonstre, der - trods moderne udstyr - kan være dødsensfarlige.

Jagten på Chr. IV

 

4.Y har i dag jagtet Christian den 4 på Rosenborg Slot. De har skulle finde de fem K'er - Kronen-Krigen Kristendommen-Kunsten og Kærligheden. Med i oplevelsen fik de også et vagtskifte.

Teamsparring

Onsdag og torsdag havde SUØ endnu engang, besøg af de eksterne konsulenter, der hjælper alle skolens voksne, med ´Teamudvikling med fokus på læring´.
Dette betyder også, at yngre og ældre elever undervises sammen, af de lærere, der ikke er til sparring.
Torsdag blev der arbejdet med tegneserier, på 1. og 5. årgang. Oplægget var en skole for både store og små elever. Det var en fornøjelse at se, hvorledes der blev arbejdet koncentreret og målrettet med opgaven.

Åbent hus

Skolens kor optrådte til Abent Hus arrangement, hvor kommende elever og deres forældre havde mulighed for at besøge skolen og se nærmere på skolens faciliteter. Koret optrådte med i alt 5 sange. Det var korets første officielle koncert. Den næste afholdes i Filips Kirke på Kastrupvej, hvor koret er vært ved det efterhånden traditionelle julearrangement i samarbejde med Filips Kirke.

Eftermiddagssang

3. klasserne var i torsdags vært ved skolens mangeårige tradition - morgensang. Morgensangen blev indstiftet -  i nyere tid - i 1989 på skolen, og har siden været en tradition på skolen. Hvorvidt der helt tilbage i skolens historie, har været afholdt morgensang ved vi ikke, men mon ikke at man også i de helt gamle dage, havde sangglade elever på skolen.

Morgenfræs

Eleverne i 0. klasserne har også en fast tradition - morgenfræs. Hver morgen inden det første frikvarter, mødes samtlige elever i skolegården, hvor de motionerer, og synger sange til gavn og glæde ikke bare for dem selv, men også for resten af skolen, som lægger ører til deres dejlige "morgensang".

Besøg af Danske Skoleelever i 4. klasse

I 2012 lavede Danske Skoleelever en undersøgelse, der pegede på, at øget elevinddragelse i undervisningen styrker elevernes faglighed, trivsel og samfundsengagement. Resultaterne fra dette projekt peger på, at indsatsen i klasserne medvirkede til at øge elevinddragelsen i undervisningen. På 4. klassetrin har vi derfor arbejdet  med elevinddragelse - her en øvelse med LEGO, hvor eleverne skulle udtrykke situationer, de oplevede elevinddragelse i.

Vi har lavet kunstig lort

Eleverne i 1. klasserne har i denne uge om kroppen. Helt specifikt lærer de om muskler, hjerne, knogler og maven (fordøjelsessystemet). "Der eren rigtig sjov uge, om jeg ville ønske, at vi havde emneuge hver eneste uge". Sådan siger Wiilliam fra 1. x. ,Vi har også lært om, hvordan man spiser sund og varieret kost. Vi har også lavet kunstig lort i en frysepose og derefter trykket "lorten" ud gennem en damestrømpe. Det var mega klamt udtaler  Nitasha fra 1. X. " Vi skulle også se, om man kunne drikke vand fra et sugerør, selvom man lå med hovedet nedad og det kunne man faktisk godt"  

3. b på Vandværkstedet


3.b var i sidste uge på tur til Vandværkstedet, hvor de blev undervist i forløbet
" Vandets vej gennem tiden - fra rendesten til kloak". 
Eleverne kravlede bl.a. ned i Kæmpetoilettet og gennem kloakken. Her lærte de om kloakkens og spildevandets historie. De beregnede også deres vandforbrug via et computerprogram, og fik gode råd til, hvordan de kunne spare på vandet. Ved Vandsparestationen skulle eleverne børste tænder og finde ud af, hvor meget vand de brugte.

Elevrådsvalg

I tirsdags var der valg til formand og næstformand for elevrådet.. Der blev holdt nogle rigtige gode valgtaler med  fokus på trivsel, mobning og medborgerskab. Der var tæt løb mellem de tre kandidater, men det var Angelica fra 6. u, der til sidst løb med formandsposten. Næstformand blev Ilir fra 4. Z. Vi glæder os til at se, hvad de får udrettet i løbet af skoleåret. Stort tillykke med valget.

Ramasjang Grandprix

Eleverne i 2. C, 2 A, 2. B og 3. C har sammen med Line (klassernes skolepædagog) produceret nogle rigtigt flotte dukker af toiletruller, som skal sendes ind til Ramasjang, hvor de skal deltage i et "Dukke MGP". Ramasjangs seere kan så afsnit for afsnit stemme på, hvilken dukke, der skal gå videre i konkurrencen.Vi håber selvfølgelig på, at en af dukkerne fra SUØ vinder hele molevitten.

Lærernes dag

I morges da lærerne mødte på arbejdet, blev vi mødt af denne dejlige besked:

Kære lærere,

I dag er det Lærernes Dag, og det skal da fejres!

I en travl hverdag, hvor der ikke altid er tid til lige at stoppe op og fortælle jer, hvor glade og taknemmelige, vi er for jeres indsats, skal I dog vide, at I er en stor del af vores hverdag igennem børnenes fortællinger om dagens oplevelser i skolen.

Det er derfor en stor fornøjelse at kunne give jer en smule igen på denne dag.

På skolebestyrelsens vegne.

Renë

2. b i Botanisk Have

 

15 glade børn fra 2.b i Botanisk Have, hvor vi lavede plantestiklinger, tegnede blomster og pressede blomster til et herbarium. Der var masser af egern i haven og nogle af os så skildpadder. Det var en rigtig god dag, og vi har alle sammen fået små planter med hjem eller givet dem til klassen

Vi elsker sand

1.x har nogle rigtigt gode frikvarterer lige for tiden. De leger allesammen rigtigt godt med hinanden og forleden dag, blev de enige om at bygge en boldbane i den store sandkasse på hjørnet. Det har bredt sig. Så nu er der flere og flere elever, der bygger boldbaner eller flotte figurer i sandet.

Uhmm....Æblemost

1.x var i sidste uge på tur til Kongelunden, hvor de lærte at lave rigtig gammeldaws æblemost i en rigtig gammeldaws" æblemosemaskine". Vi fik ca 0,75 cl æblesaft ud af to 10 liters murerspande fyldt med æbler. Forskellen på æblemost og æblejuice er at æblejuicen, den som man køber i dagligvarebutikkerne, er tilsat en masse vand og sukker og derfor ikke må kaldes for æblemost.

Skoleborgmesteren på besøg

 

Fredag i uge 39 havde skolen fornemt besøg af Børne og ungdomsborgmester Pia Allerslev. Fredag var der nemlig trivselsdag på skolen, hvor eleverne snakkede medborgerskab, som er et af Sundbyøster Skoles fokusspunkter, og eleverne skulle også samtidig vælge nye elevrødder til  det kommende elevråd. Borgmesteren var bl. a. rundt i de forskellige klasser for at  høre valgtaler fra de opstillede elevrådskandidater.

Stuhrr, stuhrr nummer....

 

5.årgang har haft besøg af fire artister fra Nycirkus. Eleverne  har prøvet kræfter med bla. luftakrobatik, gulvakrobatik, jonglering og spring. Det var en kæmpe succes. Se billeder herunder.

Valg til elevrådet

 

Eleverne på skolen valgte elevrødder til det kommende elevråd i fredags. Udover selv valghandlingen blev der også talt om bl. a medborgerskab, som er et af skolen fokuspunkter.